Antras susirgimas Širvintose

2020-04-05

  Verbų sekmadienio rytą Ž.Pinskuvienė savo socialinio tinklo paskyroje pranešė apie antrą koronaviruso Covid 19  susirgimą Širvintose.

Saugokime vieni kitus – likime namuose. Kiek galima mažiau eikime į viešumą.

Šiuo metu geriausias vaistas – saviizoliacija.

   Koronavirusai – tai didelė grupė virusų, kurie gali sukelti įvairias ligas. Dažniausiai koronavirusai sukelia lengvas ar net besimptomes infekcijas, tačiau gali sukelti ir sunkias kvėpavimo takų infekcijas. Naujajam koronavirusui būdingi į gripą panašūs simptomai: karščiavimas, kosulys, dusulys ir kiti kvėpavimo sutrikimai. Sunkesniais atvejais naujasis koronavirusas sukelia plaučių uždegimą, sunkų ūmų respiracinį sindromą, inkstų nepakankamumą ar mirtį.

   Dėl naujojo koronaviruso galima teirautis:

– Koronos karštąja linija tel. 1808 (pasireiškus gripui būdingiems ligos simptomams – karščiavimui, kosuliui, gerklės skausmui ar apsunkintam kvėpavimui – po kelionės į užsienio šalis ar po kontakto su tikėtinu koronaviruso nešiotoju; norint pasikonsultuoti, kilus klausimų) – visą parą, visoje Lietuvoje, nemokamai;

-Facebook messenger https://www.messenger.com/t/koronasos

– Nacionalinio visuomenės sveikatos centro karštąja linija  tel. +370 618 79984   ir   +370 616 94562 (visą parą);

– elektroniniu paštu koronavirusas@sam.lt.

Įkeliama

7 thoughts on “Antras susirgimas Širvintose”
  1. paskelbti papildomą informaciją po 3 susirgimo… Tylu. Kodėl? Nedomina pavardės, bet gal kažkur keliai susikirto ne vieno? Būtume dėkingi.

  2. Kodėl nedezinfekuojamos namų laiptinės daugiabučiuose??????????????????

  3. būti skelbiami susirgusiųjų „galimi” kontaktai, jų judėjimas, nes ta duomenų apsauga, jeigu ligonis neturi sąžinės ir atsakomybės, yra pavojus visiems. Šeštadienį įvykęs incidentas daug ką pasakantys…Būkite sveiki.

  4. Girdėjau žmones kalbant kad kažkas iš savivaldybės susirgo.

  5. Vat idomu jai taip pinskės duomenis paviesinus kaip ji galimai paviesino ar tai ir butu normalu? Nemanau. Senai po teismus uztampytu.

  6. Tai kas antrasis? Pirmosios tai duomenis greit atskleidė

Komentarai nepriimami.