Partizanų močiutė neturi ko slėpti

2020-05-21

  Partizanų močiutė neturi ko slėpti. Anksčiau po nakties atsirasdavo pilnas miestas antisovietinių plakatų, virsdavo nuo bėgių traukiniai, atsirasdavo kryžiai ir koplytstulpiai.

    Partizanų močiutė, o gal močiutė partizanė, pasisėmusi pilną užantį drąsos, džiauna nepaslaptingus skalbinius. Įstiklinti balkonai kvepia polistirolais, ir silikatais. O laukas kvepia pieva, piene, žole, lapu. Taip pat kvepės ir skalbinių lentyna ir visi namai.

Teksto ir nuotraukų autorius Virginijus Sarpauskas

   Kartais vienas vaizdas, viena mažytė detalė nukelia į praeitį, vaikystę… Ir tuomet paaiškėja, kad viena mažytė detalė gali ištisus filmus atmintyje sukti… O jei dar nuotraukoje kelių laikmečių sandūra… Taip malonu prisiminti ir palyginti…

    Ačiū tarybos nariui Virginijui Sarpauskui už tokių detalių pastebėjimą ir parodymą. Ką jums primena šios nuotraukos?

KRAŠTO ŽINIOS

Įkeliama

5 thoughts on “Partizanų močiutė neturi ko slėpti”
  1. tai kiek tai mociutei metu? 120 ar 140? kaip taip prirasyt negalvojant?

  2. Stiprus zurnalisto opusas, net direktore redaktorę zurnaliste pralenke 🙂

  3. Išrovė Pinskuvienė daugiabučių kiemo džiovyklas, nepasidavė tik Janonio gatvės vieno namo drąsios moterys , nes nei vienas butas balkono neturi , tai kur skalbinius džiovinti?! Ir centre esančių namų pirmi aukštų butai
    be balkonų. Renovuojamų namų balkonai užmūryti, pūdo žmonės namuose skalbinius ant šaltų radiatorių .Absurdas! Ko žmonės tyli?ir kenčia? Tiesa, vieną išimtį padarė- savo bendražygės vicemerės Pažusienės kieme džiovyklas paliko . :)))

  4. Molodec bobulė! Išvartė ponios džiovyklas. O babunė rado išeitį

  5. Bet kaip kvepia patalėliai taip išdžiovinti… Malonumas

Komentarai nepriimami.