Laikinomis lentomis įamžintas Širvintų valsčiaus savanorių ir Vyties Kryžiaus kavalierių atminimas

2020-11-23
 Minint reikšmingą Širvintų-Giedraičių-Musninkų mūšio 100-mečio sukaktį, šalia Giedraičių miestelio, Lietuvos kariuomenės iniciatyva, iškilo naujas Nepriklausomybės kovų atminimo simbolis. Mūšio vietoje ant kalvos atidengta skulptūra – stilizuotas pabūklas, skirtas Giedraičių mūšio šimtmečiui paminėti. Taip Molėtų kraštas pagerbė Lietuvai svarbaus 1920 m. mūšio pergalę.
    Iš Širvintų rajono vadovybės nei jokios iniciatyvos, nei jokių konkrečių darbų atminimo įamžinimui nesulaukiame.
  O mūsų pastangos ir iniciatyva mūsų lėšomis pastatyti atminimo lentas Širvintų valsčiaus savanoriams ir Vyties Kryžiaus kavalieriams sulaukė tik trumpo atsakymo „projekto sprendiniams nepritarta”. Bet tai tikrai nesutrukdys mums ir toliau rūpintis ir prižiūrėti atmintinas vietas. Po koplytstulpių, žyminčių svarbias mūšiui vietas ir vietos aplink juos sutvarkymo ėmėmės savanorių kapų tvarkymo. Tiesa, šiais metais čia jau buvo kažkas padirbėjęs, tad mums beliko tik sugrėbti lapus ir nušluoti takus.
   Džiaugiamės, kad rėmėjų dėka nors ir laikinomis lentomis įamžintas Širvintų valsčiaus savanorių ir Vyties Kryžiaus kavalierių atminimas. Vis dar turim vilties, kad Širvintų rajono savivaldybės vadovės pagaliau supras mūšio svarbą, pakeis savo sprendimą ir leis savanorių atminimą įamžinti tinkamai.

Įkeliama

12 thoughts on “Laikinomis lentomis įamžintas Širvintų valsčiaus savanorių ir Vyties Kryžiaus kavalierių atminimas”
  1. Tie, kam nepatinka, padarykit geriau. Puikus sumanymas ir pavyzdys mums. Tėvynę ir jos didvyrius privalu gerbti

  2. 1. Šešios mažos traškios bulvytės.
    2. Šiek tiek špinatų.
    3. Žalios alyvuogės su česnakų įdaru.
    4. Mažas jalapeno pipiras.
    5. Petražolės lapeliai.
    6. Tarybos narės krūtinėlė saldžiarūgščiame padaže.
    7. Taurė sauso raudono vyno.

  3. Ar tikrai besmegeni?
    Jau kad parašei tai į pievas. Kiek mačiau, kvietimas į renginį visiems buvo patalpintas ir savivaldybės faceboke ir bibliotekos. Tai ko nenuėjai? Būtum pats pamatęs kiek žmonių buvo. Ir nusifotografuot būtum galėjęs jei jau toks pavydas ima. Bet ant sofkos prie kompo pasėdėt smagiau buvo. O dabar pliurpi nesamones. Ar pikta, kad ne tavo ziviliukas į kadrą papuolė? O reportažus apie renginį ir kitus dalyvius tegu organizatoriai ar žurnalistai daro. Ot berazumių kiek tarp tų padlaižių yra

  4. Bendruomenės valdovė šeštadienį buvo susitikime su karo istoriku Valdu Rakučiu. Pasižiūrėkite, kokią žinią ir kokį reportažą paskleidė? Susitikime buvo tik blondinė valdovė, pabrėžtinai ir negrabiai save eksponuodama nuotraukose. O tai daugiau žmonių nebuvo? Tuo žmonės ir skiriasi, vieni pristato visumą ir žmones, o diktatoriai visur AŠ, AŠ, AŠ. Ką ir noriu pasakyti, dar viena serganti asmenybės kultu. Bet žmonės viską mato ir žiūri pasyviai, kai mato, kad kai kas švenčia labiau už kitus. Bet gerai, kad jau ši tema išsisėmė. Tik ką dabar sieks eskaluoti?

  5. Vieni padarė gerą darbą, kiti gal lapus nušluos, žvakelę uždegs ar mišias už kareivėlius užsakys. Visiems norintiems prisidėti, darbų užteks.

  6. Džiaugiuosi , kad yra žmonių, kuriuose dar gyva Sąjūdžio dvasia. Gerai, kad prasmingas šių žmonių sumanymas netapo eiliniu valdžios pasipuikavimo momentu.
    Šiandiena galime tik pasvajoti apie normalų, žmogišką, be išskaičiavimų vietinės valdžios bendrystę su bendruomenių atstovais, jų sumanymų palaikymą ir padrąsinimą. Šiandieninė mūsų valdžia mato tik save, asmeninę naudą ir palaiko tik savus, nuolankius ir tarnaujančius.
    Ar Jūs pamiršote kuo pavirto Igno Šeiniaus paminklo atidarymas prieš kelis metus.

  7. Valdovės visada lieka valdovėmis. Apie savivaldybės valdovę jau viskas pasakyta. Bet pramoginės turistinės bendruomenės valdovė su subtilumu irgi nebendrauja. Kai visuomenė mato, kad Nepriklausomybės kovų atminimas yra nusavinamas, kad kai kas švenčia labiau nei kiti, tai žmonės ir žiūri pasyviai, lyg būtų pašaliniai ne savo šventėje. Sutelkti visuomenę žymiai sunkiau, nei eksponuoti savo šventimą.

  8. Oi kiek pavydo.
    Čia pačiam komentatoriui tiek pavydo ar kažkas iš aukščiau liepė komentarą palikti. Ką pažadėjo? Trupinių nuo vaišių stalo. Saugokitės, po jų, sako, koroną nemokamai dalija.
    Šaunuoliai, kad tvarko ten, kur valdžiai rankos nedaeina. Ką sumąsto, tą ir daro. Bet, matyt, atmintis trumpa, arba matot tik tai, ką carienė pirštu pabaksnoja. O ko norit, kad vien tik tokius renginius organizuotų, kur merei vis lankstytųsi ar kitaip savo nusižeminimą rodytų kaip kai kurios bendruomenės dabar daro, kad tik ponios malonę gautų. Jų ir organizuojamos talkos Jums neužkliūna, ir vakaruškos visai okei.
    O dėl nuotraukų, šaunuoliai, kad dalijasi. Tik Jūs matyt įpratę pagal savo patroną, kad nuotraukos pasitarnauja kaip ditirambai piarui sau pasidaryti. Net nesuvokiat, kad nuotraukomis gali būti siekiama ir kilnesnių tikslų. Gal ir kitiems pavyzdys bus pajudėti ir prie miesto gerovės vienokiais ar kitokiais savo darbais prisidėti. Bet ne, čia ne Jums. Jūs mieliau palosit, ir liežuvį iškišę už tai išmaldos palauksit. Beje, nuotraukų skaičiumi Jiems dar labai toli iki Jūsų carienės žurnalų žurnaliukų, lankstinukų, facebokų ir plakatukų, kurie, beje, iš mokesčių mokėtojų lėšų kuriami. Va ten tai kosminiai nuotraukų skaičiai, ir jūs teisūs, ten tai tikrai visur ta pati panelė tik kita suknelė

  9. Ši a-lia bendruomenė greičiau panaši į miesto komunalinę bendruomenę. Kaip pradėjo savo veiklą nuo šiukšlių rinkimo, taip ir tęsia. Tai į pigų spektaklį nuvažiuoja, tai į cirką, tai į gamtą. Tai naktiniai a-lia žygiai su dešrelių kepimu. Tai žygdarbį atliko, nušienavo žolę prie lentelių. Tikri „Širvintų šilumos” subrangovai, tik geltonų liemenių trūksta su „Širvintų šiluma” užrašu. Tai sakot, jiems nereikia ditirambų? Tai atidžiau pažiūrėkit. Beveik kiekvienoje nuotraukoje iš šimtų, bendruomenės savininkė labai savimi patenkinta. Dar ir jos boyfriendas. Tikras Prancūziškas bučinukas . Ir su neslepiamu susireikšminimu. Buvau kažkada ten su jais, bet viena nuomonė, viena tiesa. O už lenteles merė nepaglostys.

  10. Prie ko čia merė. Ačiū žmonėms kurie prisideda savo jėgomis ir laiku
    tvarkydami ir rūpindamiesi šiais kapais. Jiems nereikia ditirambų.

Komentarai nepriimami.