Daugumai iš mūsų kanapės gali asocijuotis su kažkuo, kas yra nelegalu. Tačiau kanapių aliejus yra visai kas kita ir netgi laikomas „supermaistu“, kurį verta įsigyti. Šis aliejus yra išgaunamas iš kanapių sėklų mechaniniu būdų, o t.y. šalto spaudimo technologija. Kanapių sėklos yra vertinamos dėl savo natūralių augalinių baltymų ir riebiųjų rūgščių, todėl šis aliejus yra tinkamas visiems mitybos šalininkams, net ir vegetarams ar veganams. 

Kokia kanapių aliejaus sudėtis ir kokią naudą ji atneša mūsų organizmui?

   Kanapių aliejus yra praturtintas baltymais ir omega rūgštimi. Pačios kanapių sėklos yra itin vertinamos dėl idealios omega – 3 ir omega – 6 rūgščių pusiausvyros, kurių santykis yra 3:1. Gal ir nustebsite, bet šių medžiagų yra net kelis kartus mažiau nei žuvyje, o baltymų kiekis prilygsta esančioje ėrienoje ar jautienoje. 2 – 3 valgomi šaukštai kanapių sėklų turi net 11 gramų baltymų, todėl jomis galimai laisvai pakeisti mėsą ar pieno produktus.

   Kadangi kanapių aliejuje gausu omega rūgščių, reikėtų žinoti kokią gi nauda atneša šios rūgštys mūsų organizmui. Omega rūgštys:

  • drėkina, atnaujina ir gydo veido odą
  • gerina kraujotakos sistemą ir širdies veiklą (sveikatą)
  • mažina cholesterolio kiekį bei pagreitina medžiagų apykaitos procesus
  • stiprina imunitetą (apsaugo nuo mikrobų ir didina kūno atsparumą)

   Taip pat kanapių sėklos yra vienintelės valgomos sėklos, kurios turi gama – linoleno rūgšties. Šios rūšies rūgštis padeda kovoti su akne, palaiko puikią plaukų ir galvos odos savijautą, užtikrina hormonų pusiausvyrą bei mažina sąnarių skausmus.

Kur naudoti kanapių aliejų?

   Kanapių aliejų galima naudoti labai skirtingose sferose, todėl jis yra išties praktiškas ir universalus produktas. Labiausiai kanapių aliejus yra paplitęs maisto ruošime. Jis puikiai tinka norint išlaikyti sveiką ir maistingą receptą, pavyzdžiui: sriubose, salotose, kokteiliuose, kanapių užtepėlėse, skrebučiuose, batonėliuose ir t.t… Svarbu tik atkreipti dėmesį į tai, kad šis aliejus neturėtų būti naudojamas tada, kai produktai yra kepami ar verdami itin aukštoje temperatūroje, nes tuomet yra prarandama didžioji dalis gerųjų kanapių sėklų medžiagų. 

   Kanapių aliejus plačiai naudojamas veido priežiūrai ir kūno drėkinimui. Jeigu turite sausą odą, ji yra paraudonavusi, sudirgusi – naudokite kanapių aliejų, kuris jums atliks drėkinimo vaidmenį. Nuprauskite veidą šiltu vandeniu, švarias rankas įtrinkite į kanapių aliejų ir ištepkite visą veido zoną. Jeigu jausite vis dar odos tempimą arba išsausėjimą tam tikrose zonose, aliejaus užtepkite gausiau. Natūralus kanapių aliejus naudojamas, kaip drėkinimo priemonė po vonios arba dušo, kai yra įmasažuojamas kūnas – taip yra maitinama oda bei suaktyvinama kraujotaka. Taip pat kanapių aliejų galima gerti vieną, o tai padės sustiprinti imunitetą, palaikyti hormonų pusiausvyrą, reguliuoti mitybą, užkirsti kelią kraujagyslių, širdies ligoms. Užteks kiekvieną dieną suvartoti po 1 – 2 valgomuosius šaukštus kanapių aliejaus. 

Ar įmanoma apsvaigti nuo kanapių aliejaus?

   Jeigu reikėtų atsakyti trumpai į šį klausimą, tai būtų – ne. Kanapių sėklų aliejus yra išgaunamas iš specialios rūšies kanapių, kurios nėra maišomos su jokiomis papildomomis medžiagomis, kurios sukelia apsvaigimą. Pagrindinis skirtumas tarp kanapių aliejaus ir marihuanos toks, kad jame nėra psichotropinių medžiagų (THC), kurios veikia psichiką. Kanapių sėklų aliejus yra natūralus, nesukeliantis jokio pašalinio poveikio ir tinkamas tiems, kas nori arba propaguoja sveiką gyvenimo būdą (sportuoja, sveikai maitinasi) bei aktyviai rūpinasi savo ir artimųjų sveikatos būkle. 

Užsakymas ŠS Nr. 21-113-2

CBD kanapių aliejus

 

Įkeliama