Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2022-05-26 posėdžio darbotvarkė

2022-05-23

2022-05-26 POSĖDŽIO

DARBOTVARKĖ

   Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdis vyks 2022 m. gegužės 26 d. 10.00 val.. Širvintų rajono savivaldybės pastate (Vilniaus g. 61, Širvintos) esančioje salėje.

Posėdžio d a r b o t v a r k ė:

  1. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto nuostatų patvirtinimo.
  2. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2018 m. gruodžio 20 d. sprendimo Nr. 1-252 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamento patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  3. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2008 m. vasario 26 d. sprendimo Nr. 1-52 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės biudžeto vykdymo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo.
  4. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2016 m. gegužės 26 d. sprendimo Nr. 1-175 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų pajamų kaupimo ir įmokėjimo į Savivaldybės biudžetą tvarkos aprašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  5. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2010 m. spalio 28 d. sprendimo Nr. 1-176 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės biudžeto asignavimų administravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  6. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2012 m. gegužės 24 d. sprendimo Nr. 1-136 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės biudžeto apyvartos lėšų naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  7. Dėl Širvintų rajono savivaldybės 2022 metų biudžeto dalinio pakeitimo.
  8. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2022 m. vasario 23 d. sprendimo Nr. 1-15 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės 2022–2024 metų strateginio veiklos plano patvirtinimo“ dalinio pakeitimo.
  9. Dėl Širvintų rajono savivaldybės 2022 metų socialinių paslaugų plano patvirtinimo.
  10. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2009 m. rugsėjo 29 d. sprendimo Nr. 1-203 „Dėl Transporto paslaugų skyrimo ir teikimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo.
  11. Dėl kai kurių socialinių paslaugų kainų patvirtinimo.
  12. Dėl pritarimo projekto „Poilsio ir laisvalaikio zonos įrengimas prie Musninkų miestelyje“ įgyvendinimui.
  13. Dėl pritarimo projekto „Poilsio zonos įrengimas prie Kiauklių ežero“ įgyvendinimui.
  14. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2018 m. sausio 25 d. sprendimo Nr. 1-12 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės neformaliojo vaikų švietimo lėšų skyrimo ir naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pripažinimo netekusiu galios.
  15. Dėl Širvintų rajono savivaldybės neformaliojo švietimo įstaigų klasių, grupių ir mokinių skaičiaus 2022–2023 mokslo metams nustatymo.
  16. Dėl turto perdavimo uždarajai akcinei bendrovei „Širvintų vandenys“ valdyti, naudoti ir disponuoti juo patikėjimo teise.
  17. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2021 m. gruodžio 21 d. sprendimo Nr. 1-256 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės vietinio (priemiestinio) ir Širvintų miesto ir priemiesčių reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutų ir jų eismo tvarkaraščių nustatymo“ dalinio pakeitimo.
  18. Dėl įgaliojimo.
  19. Dėl pritarimo partnerio teisėmis dalyvauti projekte „Melioracijos asociacijos „Krašiena“ nariams ir valstybei priklausančių melioracijos sistemų rekonstravimas Vičiūnų kadastro vietovėje“.
  20. Dėl Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2022 m. sausio 26 d. sprendimo Nr. 1-5 „Dėl Širvintų rajono savivaldybės 2022 metų melioracijos darbų, finansuojamų valstybės biudžeto lėšomis, prioritetinių darbų programos patvirtinimo“ pakeitimo.
  21. Dėl gatvės pavadinimo suteikimo ir gatvės geografinių charakteristikų pakeitimo.
  22. Dėl gatvės pavadinimo suteikimo ir gatvės geografinių charakteristikų pakeitimo.
  23. Dėl gatvės pavadinimo suteikimo.

Įkeliama

4 thoughts on “Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2022-05-26 posėdžio darbotvarkė”
  1. Tas žiedas prie bažnyčios buvo reikalingas, bet, manyčiau, reikėjo protingiau jį įrengti. Dabar didelės mašinos tiesiog netelpa važiuojamojoje dalyje, nes ji labai siaura, o kas antras lengvasis automobilis važiuoja tiesiai, nesivargindamas sukinėtis, tai dar klausimas, kiek jis bus naudingas.

  2. Kalbant apie prekybos centro statybas, buvo žadamas šviesoforas. Kodėl jo nėra? Normalus šviesoforas su rodyklių sekcijomis pigiau už žiedą

  3. Citata:
    „Renata Ren
    Virginija aš mačiau, kaip per milimetrą žmogaus nenumušė. Jis stovėjo už to medžio, rūkė ir telefonu kalbėjo. Automobilis jo niekaip negalėjo matyt. Ir staiga jis eina per perėją (tikimybė, kad ir jis automobilio nematė). Ir tikrai sekundžių reikalas buvo, kad jis pasuko galvą ir staigiai sustojo.”

  4. Dabar madoj tarybos posėdžio gale skaityti gyventojų prašymus. Taigi, gerb. tarybos narių prašau posėdžio gale pateikti gyventojų pageidavimą saugiai sutvarkyti sankryžą prie Maksimos. Plius, apie medį prie tos sankryžos komentaruose gyventojai skundžiasi.

    Sankryža prie bažnyčios šiais metais buvo perdaryta į žiedą. Ačiū tiems, kas prisidėjo prie sutvarkymo, nes nesaugi sankryža ten buvo. Kažko panašaus pageidaujame prie Maksimos. Gyventojams tai labai rūpi. Jau po 35 minučių apklausos
    54 gyventojai pasisakė, kad reikia šviesoforo
    23 gyventojų, kad reikia žiedinės sankryžos
    7 yra patenkinti esama sankryža, jiems ji jokių problemų nekelia

    Įtariu, kad tą ruožą prižiūri ir sutvarkyti turi Lietuvos automobilių kelių direkcija, bet savivaldybė gali ir turi paspausti tą, ką reikia, kad greičiau vyktų procesai

    Iš anksto ačiū tiems, kas prisidės

Komentarai nepriimami.