Kviečiame į tradicinę Amatų ir mainų šventę Karališkiuose!

2024-07-24

Šią vasarą, rugpjūčio 10-11 dienomis, Karališkių kaimo etnografinis sodžius taps gyvybingu tradicijų ir bendruomenės židiniu, kviečiančiu visus į nepamirštamą Amatų ir Mainų Šventę. Tai unikali proga pasinerti į autentišką kaimišką aplinką, kurioje susipina senųjų amatų išmintis, ekogyvenvietės dvasia ir šiuolaikinio žmogaus siekis gyventi darniai su gamta.

Pirmoji diena: Amatų Mugė ir Edukaciniai Pristatymai

Šventė prasidės šeštadienį, 10.30 val., kai seno kaimo sodžiuje atsidarys tradicinių amatų mugė. Čia galėsite ne tik įsigyti unikalių rankų darbo dirbinių, bet ir patys išbandyti įvairius amatus. Amatų pristatymai apims šiaudmolinių namų statybą, natūralių pieno produktų ruošimą, ekologišką daržovių auginimą, duonos kepimą pečiuje, medžio drožimą, audimą, siuvimą, žolininkystę, natūralią bitininkystę ir dar daugiau. Šventės lankytojai turės galimybę stebėti meistrus darbe, mokytis iš jų ir netgi patys prisiliesti prie amato. Vaikams ir suaugusiems bus organizuojami kūrybiniai užsiėmimai, o vakare visi kviečiami į vakaronę prie kaimo ąžuolo, kur skambės gyva muzika, dainos ir šokiai. Koncertuos grupės „Kigidi Karma su Modestu“, „Autentiško balso kolektyvas“ ir „Zobaldos ansamblis“. Norintys atsipalaiduoti galės pasinaudoti kaimiškos pirtelės procedūromis (reikalinga išankstinė registracija).

Antroji diena: Saviugda ir Savišvieta

Sekmadienis skirtas saviugdai ir savišvietai. Šiais metais šventėje dalyvaus žinomi lektoriai, kurie pasidalins savo žiniomis ir patirtimi. Ajurvedos specialistai pristatys senovės Indijos holistinę sveikatos sistemą, padedančią sukurti pusiausvyrą tarp kūno, proto ir dvasios. Lektoriai, kalbėsiantys apie savęs pažinimą, padės geriau suprasti savo mintis, jausmus ir tikslus, skatins asmeninį augimą ir pilnavertišką gyvenimą. Taip pat vyks ekskursija į netoliese esančią „Idealistų būstinę“, kur bus pristatoma antropoteosofija – sielovados tema. Norintys išmokti kvėpavimo technikų ir meditacijos galės dalyvauti specialiuose užsiėmimuose, kurie padės rasti vidinę ramybę ir sumažinti stresą.

Kodėl verta dalyvauti?

  • Įvairios edukacinės dirbtuvės:nuo keramikos ir audimo iki žolininkystės ir bitininkystės.
  • Amatininkų mugė:galimybė įsigyti ir mainytis autentiškais rankų darbo dirbiniais.
  • Įdomios paskaitos:apie darnaus gyvenimo būdą, savišvietą ir tradicijas.
  • Jauki atmosfera:gyva muzika, šokiai ir kaimiškos pirtelės procedūros.
  • Ekologiškas ūkis:galimybė susipažinti su jo veikla.
  • Stovyklavimo vieta:palapinėms ir kemperiams.

Šventė yra puiki proga šeimoms praleisti laiką kartu, mokytis naujų dalykų ir įgūdžių, pasisemti įkvėpimo ir idėjų, bendrauti su bendraminčiais ir užmegzti naujus ryšius. Tai taip pat puikus būdas atsikratyti streso ir atsipalaiduoti gamtoje. Nepraleiskite progos atkurti ryšį su tradicijomis, gamta ir savimi! Daugiau informacijos rasite svetainėje „TatTvamAsi – Amatų ir mainų šventė“. Išankstinė registracija: https://forms.gle/1PMkqkZK2Tgc4FB6A .

Šventę remia: Valstiečių laikraštis ir žurnalas ‘Raktas’.

 

Kviečiame visus į šią ypatingą šventę Karališkiuose!

Įkeliama

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!