Rajone siaučia audra. Ką daryti patyrus žalą ir kaip jos išvengti?

2024-07-29

Šiuo metu rajone vis dar siaučia audra, pilasi liūtis. Dėl nuvirtusių medžių kai kurie rajono keliai nepravažiuojami. Neabejotinai, žmonės patirs nuostolių dėl vėjo ir vandens poveikio.

Kaip apsaugoti savo turtą?

Nestatykite savo automobilių po medžiais ar nestabiliais pastatais. Kiek įmanoma pritvirtinkite daiktus, kurie gali būti nunešti stipraus vėjo. Patikrinkite ar gerai uždaryti visi langai ir durys. Pasirūpinkite, kad gyvuliai ar augintiniai turėtų kur pasislėpti galimo potvynio atveju.

Nepamirškite: visa tai darant, pirmiausia reikia pasirūpinti savo ir kitų žmonių saugumu – nei vienas daiktas nevertas daugiau nei žmogaus gyvybė!

Ką daryti jai jau patyrėte žalą?

Pirmiausia – pasirūpinti savimi ir savo turtu. Draudimo kompanijoje žalą užregistruoti galima ir vėliau, nebūtina siaučiant vėtrai pulti fotografuoti padarytų nuostolių, saugumas yra svarbiausia.

Prieš registruojant žalą rekomenduojama atidžiai apžiūrėti visą savo turtą, užfiksuoti visas padarytas žalas, kad vienu metu būtų galima užregistruoti visus nuostolius ir nereikėtų keisti jų sąrašo. Taip sutaupysite laiko sau ir žalų ekspertams bei užtikrinsite, kad žalos atlyginimo procesas vyks greitai ir sklandžiai.

Daug žalos padaro vanduo, bet neretai jo padarytus nuostolius sunku pastebėti arba jie išryškėja tik po tam tikro laiko. Labai rekomenduojama padaryti nuotraukas visur, kur tik pasirodo vanduo, taip labai palengvinsite galimai vėliau atsirasiančių žalų atlyginimo ir priežasčių nustatymo procesą. Svarbu žinoti, kad vandens padarytas žalas galite registruoti ir vėliau, kai jos išaiškės.

Draudimo kompanijų žalų skyrių kontaktus turėtumėte rasti savo draudimo polisuose arba internete. Svarbu suprasti, kad šiuo metu žalų skyriai gali būti apkrauti darbu ir, galimai, gali užtrukti kiek laiko kol prisiskambinsite. Rekomenduojama žalas registruoti internetu, tai padaryti galite bet kuriuo jums patogiu metu.

MB Draustukas atstovaujamos draudimo kompanijos žalų registravimo telefono numeris 1828, dar patogiau žalą registruoti savitarnos svetainėje www.savasld.lt . Žinoma, bet kokią pagalbą savo klientams kompetencijos ribose MB Draustukas suteiks ir paskambinus telefonu 8 614 52549 arba parašius el. laišką draustukas@gmail.com.

 

MB Draustukas informacija

Įkeliama

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!