Gelbėtojai plušėjo iš peties: šalino daugybę nuvirtusių medžių, traukė policijos automobilį

2024-07-31

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbusuž laikotarpį nuo 2024-07-24 d. iki 2024-07-30 d.

 Pranešame, kad  2024 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 33  gaisrai, atlikti 68 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. Ugniagesių pagalbos neprireikė.

Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2024-07-28 gautas pranešimas, kad Širvintose., Vilniaus g. 142 ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. Atvykus, medis buvo supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.
  2. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Širvintose., Vilniaus g. 142A važiuojamojoje kelio dalyje prie nurodyto adreso guli nuvirtę medžiai. Atvykus, medžiai supjaustyti ir pašalinti nuo važiuojamosios kelio dalies.
  3. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Alionių sen., Pokiškių k., nutrūko eletros laidas prie nuosavo namo, stebimas elektros sukeliamas kibirkščiavimas. Vykstant į įvykio vietą Viciūnų k. buvo nuvirtęs medis, kuris buvo supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies. Atvykus į įvykio vietą laidai nekibirkščiavo.
  4. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Širvintose, Plento g. nuvirtę medžiai ant kelio. Atvykus, visoje Plento g. supjaustyti ir pašalinti nuo važiuojamosios kelio dalies aštuoni medžiai.
  5. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad važiuojant nuo Gelvonų k. link Bagaslaviškių k. ant kelio nuvirtęs medis, taip pat užklimpo policijos automobilis. Prašo pagalbos ištraukti automobilį ir pašalinti medį. Atvykus, panaudojus buksyravimo lyną ištrauktas užklimpęs policijos automobilis, supjaustytas ir pašalintas ant kelio nuvirtęs medis.
  6. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Mikalajūnų k., Mikalajūnų g. ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. Vykstant pakeliui buvo pašalinti dar penki medžiai.
  7. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Zibalų sen., nuo Šešuolėlių 1 k. link Kiauklių k.,, užblokuotas pravažiavimas nuvirtusių medžių. Atvykus, supjaustyti ir pašalinti nuo kelio trys nuvirtę medžiai.
  8. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Širvintose, Upelio g. užvirtęs ant kelio medis blokuoja pravažiavimą, užkrito ant dviejų automobilių. Atvykus, pašalinti penki medžiai ir šakos nuo kelio.
  9. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Jauniūnų sen., Bartkuškio k. ir Šiaulių k. tarp Bartkuškio k. ir Kaimynų k. kelyje nuvirtę penki medžiai, blokuoja pravažiavimą. Atvykus, supjaustyti medžiai ir pašalinti nuo važiuojamosios kelio dalies.
  10. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Čiobiškio sen., Labūnavos k., Diršonių g. nuvirtę penki medžiai. Atvykus, medžiai supjaustyti ir pašalinti.
  11. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Zibalų sen., Limonių k., Ąžuolų g. ant kelio nuvirtę du medžiai. Atvykus, medžiai supjaustyti ir pašalinti nuo važiuojamosios kelio dalies.
  12. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Maželių k. ant kelio nuvirtęs medis. Atvykus, medis supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.
  13. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Dabužynės k., Ąžuolų g. ant kelio nuvirtęs medis. Atvykus, medis supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.
  14. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Nečionių k., Meldų g. ant kelio nuvirtęs medis. Atvykus, medis supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.
  15. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Jauniūnų sen., Stebuklų g. ant kelio nuvirtęs medis. Atvykus, medis supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.
  16. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Musninkų sen., Užušilių k., Kaštonų g. ant kelio nuvirtę medžiai. Atvykus, medžiai supjaustyti ir pašalinti nuo važiuojamosios kelio dalies.
  17. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Beržės k.,ant kelio nuvirtęs medis, nėra pravažiavimo. Atvykus, palei kelią rasta daug nuvirtusių medžių, kurie rėmėsi į elektros laidus. Pranešta ESO.
  18. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Širvintų m., Upelio g. ir Jaunimo g. sankirtoje ant kelio nuvirtęs medis. Atvykus, ant važiuojamosios kelio dalies buvo nuvirtęs medis, kuris buvo supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.
  19. 2024-07-29 gautas pranešimas, kad Širvintų m., Mindaugo g. virš kelio pavojingai pasviręs medis. Atvykus, medis buvo supjaustytas ir pašalintas nuo važiuojamosios kelio dalies.
  20. 2024-07-30 gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., kelio atkarpoje nuo Liukonių k. iki Musninkų k. ant kelio yra užvirtę medžiai. Atvykus, kelio atkarpoje nuo Liukonių iki Musninkų nuo važiuojamosios kelio dalies pašalinta dvidešimt medžių.
  21. 2024-07-30 gautas pranešimas, kad Musninkų sen., Užušilių k., važiuojamojoje kelio dalyje guli nuvirtęs medis, kuris nutraukė elektros laidus. Užtvertas pravažiavimas. Laidai guli ant žemės. Atvykus, buvo supjaustyti ir nuo važiuojamosios kelio dalies pašalinti užgriuvę septyni medžiai.
  22. 2024-07-30 gautas pranešimas, kad Jauniūnų sen., Plikiškių k., Plikiškių g. ant bičių avilių užvirto medis. Atvykus, apgenėtos šakos, padarytas priėjimas prie avilių.

 

Informacija dėl atvirų durų dienos

Kad visi būtų saugesni, šalies ugniagesiai gelbėtojai kviečia gyventojus šeštadieniais nuo 10 iki 12 val. apsilankyti gaisrinėse. Laukiam smalsių ir žingeidžių vaikų, šeimų, jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių. Ugniagesiai pasirengę jums papasakoti, kodėl namuose būtina turėti autonominį dūmų detektorių, kaip prižiūrėti krosnis, elektros instaliaciją, kodėl būtina valyti dūmtraukį, kodėl negalima rūkyti namuose, kodėl svarbu nepalikti degančių žvakių ar ant viryklės verdančio puodo, kodėl būtina įsigyti gesintuvą ir nedegų audeklą.

Lankytojai galės susipažinti su ugniagesių darbo sąlygomis, gaisrine ir gelbėjimo technika, o mažieji turės galimybę pasėdėti gaisriniame automobilyje. Gelbėtojai taip pat paaiškins, kaip pasirengti ekstremaliosioms situacijoms.

Ugniagesiai gelbėtojai tikisi, kad įgytos žinios apsaugos gyventojus nuo skaudžių nelaimių.

Dėl saugaus elgesio prie vandens telkinių                                               

Ugniagesiai gelbėtojai primena, kad neatsakingas elgesys ar perdėta rizika gali tapti skaudžių nelaimių vandenyje priežastimi. Kaip teigia ugniagesiai, skęstama dėl įvairių priežasčių. Pagrindinės iš jų, kai neįvertinama galima rizika, bandoma  kuo toliau nuplaukti nuo kranto, maudomasi ten, kur nėra gelbėtojų, o ypač – apsvaigus nuo alkoholio ar psichotropinių medžiagų.

Ugniagesiai gelbėtojai pataria maudytis tik saugiose, tam pritaikytose vietose. Taip pat atkreipia dėmesį, kad laiką leidžiant prie vandens, tėveliai turėtų nė akimirkai nenuleisti akių nuo  vaikų, net ir tada, kai jie nesimaudo. Minutė kita, kurią praleidžiate naršydami  mobiliajame telefone gali kainuoti vaiko gyvybę.

Atsisakyti maudynių reikėtų, jei esate labai pavargęs ar blogai jaučiatės, taip pat perkaitus saulėje ar gausiai pavalgius.  Negalima maudytis naktį ir perkūnijos metu. O šokti  į vandenį nežinomoje vietoje, – netgi ten, kur anksčiau buvo saugu, gali būti pavojinga.

Niekada neplaukite toliau įspėjamųjų ar maudymosi vietą žyminčių ženklų. Labai didelė skendimo rizika, kai plaukiojama ant  pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių, ypač jeigu nemokate plaukti arba plaukiate prastai. O plaukiojant su vandens transporto priemonėmis – pramoginiais plaustais, valtimis, baidarėmis, būtina dėvėti plūduriuojančias  priemones (gelbėjimo liemenes ar specialius kostiumus).

Gelbėtojai įspėja, kad  vanduo – ne vieta išdaigoms ar žaidimams:  nenardinkite kito asmens, netampykite už kojų, nelipkite ant pečių.  Jei plaukiate valtimi, jos nesiūbuokite, joje nevaikščiokite.

Ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų laiką leisti saugiai. Branginkime savo ir kitų   gyvybes.

 

Gyventojai į Širvintų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą konsultuotis priešgaisrinės saugos klausimais gali kreiptis:

elektroniniu paštu:             arba               telefonų numeriais:

sirvintos.pgt@vpgt.lt                              (8 382) 30 202

(8 382) 30 206

 

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

Įkeliama

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!