Kaip nagų grybelis veikia nagų priauginimą ir kitas grožio procedūras?

2024-09-12
Iliustracija – pexels.com

Nagų grybelis gali gerokai apsunkinti galimybę turėti gražius, sveikus nagus. Ši infekcija ne tik gadina nagų išvaizdą, bet ir gali turėti įtakos įvairioms grožio procedūroms, ypač nagų priauginimui.

Apskritai kiekvienas geras podologas Vilnius paantrins, kad pirmiausia reikia susitvarkyti su problema, o tik paskui tvarkytis estetinius aspektus. Juk sveikata – svarbiausia, o be jos niekada nebus ir grožio.

Kodėl nagų grybelis trukdo atlikti grožio procedūras?

Nagų grybelio gydymas yra būtinas prieš atliekant įvairias grožio procedūras, kurios yra skirtos šiai zonai. Juk grybelis pažeidžia nago struktūrą, ją plonina, daro trapia. Tokie nagai yra linkę lūžinėti, todėl ant jų sunku užauginti dirbtinius nagus. Taip pat nagų priauginimo metu gali būti pažeistas užkrėstas nagas, o tai gali paskatinti infekcijos plitimą po dirbtiniu nagu, tad dėl to gali atsirasti uždegimas, o nagas gali dar labiau pažeisti.

Atminkite, kad kai kurie nagų priauginimui naudojami produktai gali sukelti alergines reakcijas, ypač jei nagas jau yra pažeistas grybelio. Taip pat kai kurie žmonės gali būti alergiški tam tikroms cheminėms medžiagoms, kurios yra naudojamos darantis dirbtinius nagus. Nagų klijai taip pat gali sukelti alergiją, ypač jei oda aplink nagą yra pažeista.

Ką daryti, jei įtariate alerginę reakciją?

  • Nedelsdami nuimkite dirbtinius nagus.
  • Kreipkitės į gydytoją arba dermatologą.
  • Venkite naudoti nagų priežiūros produktus.
  • Naudokite antihistamininius vaistus.

Net ir prisiauginus dirbtinius nagus – grybelio pažeisti natūralūs nagai gali matytis ir gadinti bendrą vaizdą. Net po dirbtinių nagų sluoksniu gali matytis pageltę, pabalę arba patamsėję natūralaus nago ploteliai. Tai ypač pastebima šviesių spalvų geliniuose lakuose arba prancūziško manikiūro atveju. Grybelio pažeistas nagas dažnai būna nelygus, su grioveliais ar duobutėmis. Būtent tai gali sukelti sunkumų lygiai uždedant dirbtinį nagą, o rezultatas gali atrodyti neprofesionaliai. Jei grybelis sukėlė nago sustorėjimą arba deformaciją – dirbtinis nagas gali nepritapti prie natūralaus nago paviršiaus ir atsikišti, tad jis tikrai nesutvarkys esamos situacijos.

Ką daryti, jei norite atlikti grožio procedūras, o turite nagų grybelį?

Prieš pradėdami bet kokias grožio procedūras – būtina išgydyti nagų grybelį. Kreipkitės į podologą, kuris paskirs tinkamą gydymą. Kol nagų grybelis nėra visiškai išgydytas – geriausia atidėti visas grožio procedūras, kurios yra susijusios su nagais. Jei vis dėlto norite atlikti paprastas nagų priežiūros procedūras – rinkitės tik kokybiškas, hipoalergines priemones, kurios yra skirtos pažeistiems nagams. Atminkite, kad nagų priauginimo metu gali būti pažeistas užkrėstas nagas, o tai gali paskatinti infekcijos plitimą po dirbtiniu nagu, o kai kurie nagų priauginimui naudojami produktai gali sukelti alergines reakcijas, ypač jei nagas jau yra pažeistas grybelio.

Būtinai pasakykite manikiūrininkei apie savo problemą. Ji galės patarti – kokias procedūras galite saugiai atlikti ir kaip prižiūrėti nagus gydymo metu. Manikiūrininkės patarimas yra neįkainojamas, kai kalbame apie nagų priežiūrą, ypač kai susiduriame su tokia problema kaip nagų grybelis. Ji gali pasiūlyti švelnesnes procedūras, kurios nepakenks pažeistiems nagams, pvz., paprastą nagų lakavimą ar parafino voneles. Manikiūrininkė gali rekomenduoti specialius produktus, kurie padėtų sustiprinti nagus ir sumažinti diskomfortą, galiausiai, geros kvalifikacijos manikiūrininkė visada laikysis aukštų higienos standartų, kad būtų išvengta infekcijos plitimo.

Nagų grybelis gali gerokai apsunkinti siekį turėti gražius nagus, tačiau tinkamas gydymas ir atsakingas požiūris į savo sveikatą padės atsikratyti šios problemos ir mėgautis gražiais nagais.

 

Įkeliama

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!