Širvintų PGT savaitė: degė metalinė konstrukcija, pievos, ražienos

2024-09-12

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus už laikotarpį nuo 2024-09-04 d. iki 2024-09-10 d.

Pranešame, kad  2024 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 42  gaisrai, atlikti 74 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. 2024-08-04 gautas pranešimas, kad Jauniūnų sen., Šalkiškių k. dega metalinis garažas. Atvykus, atvira liepsna degė 3×2 m metalinė siurblinė vandens laistymui. Apsaugoti aplink 8 metrų atstumu buvę 4 administraciniai pastatai. Gaisras užgesintas.
  2. 2024-08-04 gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Širvintų k., Gluosnių g. degusiame ūkiniame pastate, stebimas smilkimas. Atvykus, ūkiniame pastate, be stogo ant perdegimo smilko sukrautos šiukšlės, patalai, drabužiai. Gaisras užgesintas.
  3. 2024-09-07 gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Kabaldos k., Gėlyno g. deginamas neprižiūrimas laužas. Atvykus, smilko laužas. Saugūs atstumai išlaikyti. Užgesinta parankinėmis priemonėmis.
  4. 2024-09-09 gautas pranešimas, kad Jauniūnų sen. Gudulinės k. Meiliakalnio g. dega žolė, šalia yra pastatų. Išdegė apie 10 arų žolės ir krūmų. Gaisras užgesintas.
  5. 2024-09-09 gautas pranešimas, kad Zibalų sen., Navasiolkų I k., dega pieva apie 50 arų plotas, pastatų arti nėra. Atvykus, degė ražienos. Gaisras užgesintas.

Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2024-09-06 gautas pranešimas, kad Zibalų sen., Limonių k., Ąžuolų g. pranešėja nuo vakar negali susisiekti su tėvais, įtaria, kad jiems galėjo sutrikti sveikata. Atvykus, pagalbos patenkant į namą neprireikė. Nepagrįstas iškvietimas.

Informacija dėl atvirų durų dienos

Kad visi būtų saugesni, šalies ugniagesiai gelbėtojai kviečia gyventojus šeštadieniais nuo 10 iki 12 val. apsilankyti gaisrinėse. Laukiam smalsių ir žingeidžių vaikų, šeimų, jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių. Ugniagesiai pasirengę jums papasakoti, kodėl namuose būtina turėti autonominį dūmų detektorių, kaip prižiūrėti krosnis, elektros instaliaciją, kodėl būtina valyti dūmtraukį, kodėl negalima rūkyti namuose, kodėl svarbu nepalikti degančių žvakių ar ant viryklės verdančio puodo, kodėl būtina įsigyti gesintuvą ir nedegų audeklą.

Lankytojai galės susipažinti su ugniagesių darbo sąlygomis, gaisrine ir gelbėjimo technika, o mažieji turės galimybę pasėdėti gaisriniame automobilyje. Gelbėtojai taip pat paaiškins, kaip pasirengti ekstremaliosioms situacijoms.

Ugniagesiai gelbėtojai tikisi, kad įgytos žinios apsaugos gyventojus nuo skaudžių nelaimių.

 

Gyventojai į Širvintų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą konsultuotis priešgaisrinės saugos klausimais gali kreiptis:

elektroniniu paštu:             arba               telefonų numeriais:

sirvintos.pgt@vpgt.lt                               (8 382) 30 202 (8 382) 30 206

 

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

Įkeliama

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!