Viskas kas nutarta „Bočių“ taryboje būtinai įgyvendinama. Kitaip nebūna. Spalio pradžioje, minint pagyvenusių žmonių dieną, dar kartą priminta, jog spalio devintąją keliausim į Anykščius žiūrėti Kauno dramos teatro spektaklio „Kai būsime jauni“ Čia pat ir minėta diena.  Autobuse tuščių vietų neliko, susirinko visi, deja šiuo metu „atsigavęs“ COVID-19, kai ką paliko namuose, tačiau pasisekė kitiems netikėtai gavus pasiūlymą kelionei.

Kelionės pradžioje tarybos pirmininkės pavaduotoja Genovaitė Abromavičienė pasiūlė aplankyti gerai pažįstamą Puntuką. Kaip galima būti Anykščiuose ir nepasisveikinti su šiuo rieduliu? Būtina! Pirmininkė Laimutė Griškienė perskaitė aktorių, kurie vaidins spektaklyje pavardes. Be kitų paminėtų geriausiai žinomos Jūratės Onaitytės ir Liubomiro Laucevičiaus pavardės. Autobusaspasuko pro Kurklius ir, nespėjus nė apsidairyti, širvintiškiaiatsidūrė Puntuko teritorijoje. Nostalgiški prisiminimai. Ne kartą aplankytas akmuo, tačiau pirmą kartą jis buvo pamatytas su klasiokais ekskursijos metu. O kada tai buvo… Prisiminimai, kalbos, nuotraukos ir kelionė tęsiama. Anykščiai.

Šis rajono centras, kaip ir visi miestai pastaruoju metu, labai pasikeitęs į gerąją pusę. Pasklido Širvintų senjorai bent trumpam pasivaikščioti žinomų rašytojų aprašytame mieste. Nė vienas nepasiklydo, nė vienas nepavėlavo visi punktualiai susirinko Anykščių kultūros centre. Žiūrovų salė  erdvi, tačiau visos vietos užimtos. Laukiame kada gi „būsime jauni“. Laiku pakilo uždanga. Scenoje puikūs aktoriai neleido atsipalaiduoti. Kai kuriuose jų pokalbiuose, ginčuose, diskusijose, prisiminimuose galima buvo atpažinti ir save. Kasdieninieme gyvenime to nepastebi, o štai kai pamatai iš šalies…

Dar ne vėlus laikas, tačiau rudenėlis trumpina šviesųjį laiką., tad po spektaklio niekur kitur tik į autobusą. Netoli Anykščiai nuo Širvintų ir po valandėlės mes jau namie.

Autobusas patogus, kelionė smagi, spektaklis patiko. Senjorai pageidauja dar daugiau tokių išvykų.Tad kelionės pabaigoje pirmininkė L.Griškienė ir pavaduotoja G. Abromavičienė paragino keliautojus siūlyti ką dar norisi aplankyti, pamatyti, kur pakeliauti. O pasiūlymų tikrai bus.

Valda Patinskienė

Įkeliama

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!