Daumantiškių kaimas atgyja su nauja bendruomene

2024-10-14

Vos prieš pusmetį įsikūrusi Daumantiškių kaimo bendruomenė „pasikrikštijo“ pirmąja savo kelione – į Molėtų krašto Balninkų miestelį, kur taip pat susipažino ir su Balninkų, Girsteikiškio bei Dapkūniškių bendruomenėmis ir visų jų bendrą ryšį kuriančiais „Kaimynystės namais“. Čia Daumantiškiečius pasitiko šių namų „šeimininkė“ – vadovė Vilija Budrionienė.

Pažintis su Balninkais prasidėjo nuo pažintinės ekskursijos, tęsėsi edukaciniais užsiėmimais bei vaišių degustacijomis, kurias vedė edukatorė Edita Tuomienė.

„Kaimynystės namų“ Stiklo muziejuje ir paveikslų galerijoje tautodailininkė Irena Pusvaškienė supažindino su interjerinėmis lėlėmis, atskleidė lėlių kūrybos ypatumus.

Čia veiklos turėjo nuo jauniausių iki vyriausių bedruomenės narių, o papasakoti apie Balninkų miestelio istoriją, raidą, veiklas ir tikslus šeštadienio popietę atvyko seniūnė Virginija Pusvaškienė, o apie Girsteikiškio kaimo bendruomenės veiklas – pirmininkė Marija Ažubalienė.

Daumantiškių kaimo bendruomenė dėkoja visiems, prisidėjusiems prie šios kupinos žiniomis, žmogišku ryšiu ir idėjomis išvykos.

Didelį ačiū Daumantiškių kaimo bendruomenė taria rėmėjams – Nacionalinei mokėjimo agentūrai už skirtą paramą projektui „Mokomasis vizitas Molėtų raj. Balninkų sen. kaimo bendruomenėse“ įgyvendinti ir Ukmergės rajono savivaldybei už šio projekto kofinansavimą.

Džiaugiamės naują įkvėpimą įgavusia Daumantiškių kaimo bendruomene, kuriančia planus ateities projektams!

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!