Širvintų Bočių informacija apie kelionę į Latviją

2024-08-27

Buvo suorganizuota dviejų dienų kelionė į Latviją su tikslu aplankyti Kuldingą,  Venspilį ir Jelgavą.

Rugpjūčio 18 d. sekmadienį pirmiausia aplankėme Kuldygos miestą, vadinamą Latvijos Veneciją. Čia yra plačiausias 249 m Europoje krioklys per Ventos upę, šalia kurio – Kuldygos senamiesčio istorinis centras. Pasigėrėjome Šv. Kotrynos bažnyčia, statyta 1252 m., senosios Rotušės aikšte ir namų architektūra.

Toliau keliaujame į Riežupės smėlio urvus, patekome į 2 kilometrų ilgio smėlio urvų labirintą, esantį net 8 metrų gylyje po žeme .Čia prieš daugiau nei 100 metų žmonės rankomis kasė kvarcinį smėlį ir vežė į Rygą, kur buvo gaminamas stiklas. Apie pusę kilometro keliavome mistiniais smėlio tuneliais, apipintais legendomis ir burtais.

Tolimesnis mūsų kelionės miestas – Venspilis vienas gražiausias ir turtingiausias Latvijos miestų, pirmasis Latvijos kurortas, gavęs „mėlynąją vėliavą“. Miestas -uostas, pastatytas ant Ventos upės kranto. Venspilis apsuptas parkų, dar vadinamas gėlių ir fontanų sostine. Smagiai pasivaikščiojome grįstomis senamiesčio gatvelėmis .

Nakvojome kempinge  prie jūros šalia  parko, kur vingiuotu takeliu apžiūrėjome didžiausią Pabaltyje inkarų komplekciją ir išsimaudėme jūroje.

Antra diena kelionės nuvykome prie prieplaukos. Plaukėme laivu „Hercogs Jakobs“ 45 minučių trukmės kelione Ventos upės delta. Apžvelgėme  Venspilio miestą ir uosto gamybinę veiklą. Dar kartą išsimaudėme jūroje, aplankėme Pietinį molą ir švyturį.

Venspilis visus nustebino karvių skulptūromis. Ypač Jūrinė karvė, Gėlių Karvė ir Karvė Keliauninkė- 4 metrų pločio  ir 7 metrų ilgio.

Aišku neviską apžiūrėjome Venspilyje, nes mūsų dar laukė Jelgava.

Jelgavoje perėję per Lielupės tiltą  apžiūrėjome didingus Jelgavos rūmus. Dabar čia įsikūręs Latvijos gyvybės mokslų ir technologijų universitetas, o seniau čia šeimininkavo Kuržemės hercogas ir prieglobstį sau buvo radęs net Prancūzijos karalius.

Kelionę organizavo gidė Irena Bagdanavičienė, o išlaidas tvarkė buhalterė Joana Meškutavičienė.

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!