Širvintų „Bočių“ kelionė į Bačkonis sūrių ragauti

2024-09-24

Širvintų „Bočių“ bendrijos nariai nuvykome į Kaišiadorių rajoną. Prie „Bačkonių“ restorano mus pasitiko sūrinės „Ostvalds fabrika“ savininkė Eglė Ostvalds“, kuri pirmiausia supažindino su  unikalios istorijos žyme paženklintomis “Bačkonimis”, kurios per visą savo spalvingą gyvavimo istoriją – nuo XIX amžiuje įkurto dvaro iki šių dienų patyrė daug metamorfozių ir išgyveno daug įvairių istorijos tarpsnių.

Po to mūsų laukė įspūdingai paruoštas stalas, padengtas sūrinėje gaminamais sūriais su kmynais, baziliku, čile, pomidorais česnaku,  ožrage ir kitais pagardais.

Šioje “Ostvals fabrika” sūrinėje  pagrindą sudaro sūriai pagaminti pagal latvišką receptą, bet šeiminikė Eglė tobulėjant mokosi gaminti ir kitų šalių sūrius. Tad turėjome progą išmėginti sūrių pagamintų pagal Italijos, Kipro, Sakartvelo receptūras. Išgirdome jos įspūdžius iš kitų šalių ir pakeliavome po sūrių pasaulį.

Paragavome ir degastavome „Ožrage“, „Čilė pomidoras“, „Kanapinis svogūnas“ , Itališką Rikotą, desertinį su spanguolėmis ir kitus sūrius.

Nuotaiką pakėlė charismatiškoji Eglė savo įspūdingais pasakojimais. Viskas buvo skanu ir tobula.ps

 

Parašykite komentarą

Žemiau esančiame lange parašykite savo komentarą

Rašydami komentarą prisiimate visą atsakomybę dėl galimų pasekmių. Komentuokite atsakingai!